Welkom bij Onze Zeepfabriek in Nederland

Welkom in de magische wereld van zeep! Bij onze zeepfabriek in Nederland creëren we hoogwaardige, handgemaakte zeepstaven met passie en vakmanschap. Onze focus ligt op kwaliteit en snelheid van innovatie, waarbij we twee verschillende productieprocessen gebruiken om unieke zeepcreaties te maken.

Het Ambacht van Zeepfabricage via extruderen en persen

Onze eerste benadering omvat een traditionele methode: het malen, mengen, extruderen en persen van zeep, bekend als ‘koud persen’ of ‘Cold Press’. Deze methode eert de oude ambachtelijke kunst van zeepfabricage. Door zorgvuldig te malen, mengen en persen, ontstaan prachtige, duurzame zeepstaven die de essentie van vakmanschap belichamen.

De Grondstoffen

De reis begint met de zorgvuldige selectie van hoogwaardige grondstoffen. We gebruiken een combinatie van plantaardige oliën, etherische oliën en andere natuurlijke ingrediënten die zijn gekozen vanwege hun voedende eigenschappen en milde reinigende werking. Deze ingrediënten vormen de essentie van onze zeep.

Het Walsen en Mengen

In ons zeepfabricageproces worden de grondstoffen zorgvuldig gewalst en gemengd. Door het walsen ontstaat een fijne textuur die een gelijkmatige verdeling van ingrediënten mogelijk maakt. Het mengen vereist ervaring om de juiste samenstelling te creëren voor elke zeepvariant die we produceren.

Extrusie en Persen

De gemengde zeepdeeg wordt vervolgens door een extruder gevoerd, waar het wordt gevormd tot lange, stevige staven. Deze staven worden vervolgens op maat gesneden en ondergaan daarna het persproces. Hierbij wordt de zeep onder hoge druk in de gewenste vorm geperst. Dit proces vereist aandacht voor detail en vakmanschap om ervoor te zorgen dat elke zeepstaaf perfect gevormd en samengedrukt wordt.

Handmatig Inpakken

Bij ons streven naar perfectie eindigt het proces niet bij de productie. Elke zeep wordt vervolgens met de hand zorgvuldig verpakt.Dit waarborgt niet alleen de bescherming van het eindproduct, maar zorgt er ook voor dat elk stukje zeep gecontroleerd in onze eindproducten wordt gestoken. Bovendien geeft het ons de mogelijkheid om unieke verpakkingen toe te passen, omdat we niet gebonden zijn aan de beperkingen van machines.

Het Resultaat

Het cold press proces resulteert in prachtige, handgemaakte zeepvormen, een resultaat van de  toewijding van ons vakmanschap. Elke zeepstaaf is uniek, met een heerlijke geur en verzorgende eigenschappen die een ware traktatie zijn voor de zintuigen en de huid. Bij onze zeepfabriek eren we dit ambachtelijke proces en streven we ernaar om zeepcreaties te produceren die niet alleen van topkwaliteit zijn, maar ook een eerbetoon zijn aan de tijdloze kunst van zeepfabricage.

Melt & Pour (Gieten) Techniek

Daarnaast omarmen we de moderne benadering van zeepfabricage met de ‘Melt & Pour’ techniek, ook wel Gieten genoemd. Hierbij smelten we hoogwaardige ingrediënten en voegen we unieke bestanddelen toe om een breed scala aan kleuren, geuren en texturen te creëren. Met deze methode produceren we diverse cosmetische producten zoals conditioner bars, body oil bars, deodorant, etc.

Het Smelten van Hoogwaardige Ingrediënten

Deze reis begint met ingrediënten of zeepbasissen, die zorgvuldig worden samengesteld om een basis te bieden voor onze creaties. Deze ingrediënten of zeepbasissen, verkregen uit natuurlijke oliën en glycerine, worden gesmolten tot een vloeibare massa die klaar is om tot unieke zeepvormen te worden omgevormd.

Creatieve Ingrediënten en Aanpassingen

Het smelten van de ingrediënten of zeepbasissen opent een wereld van mogelijkheden. We voegen kleuren, geuren, etherische oliën, gedroogde bloemen, exfoliërende materialen en andere verzorgende ingrediënten toe om een scala aan texturen, geuren en visuele esthetiek te creëren. Hierdoor krijgt elke zeep een unieke samenstelling

Precisie en Vormgeving

Het gesmolten mengsel wordt zorgvuldig in mallen gegoten, waar het moet afkoelen om zijn definitieve vorm aan te nemen.

Uitharding en Klaar voor Gebruik

Na het gieten in de mallen ondergaat de zeep een uithardingsproces dat het de tijd geeft om te koelen en zijn definitieve consistentie te verkrijgen. Binnen een periode van ongeveer één dag bereikt de zeep zijn volledige stabiliteit en stevigheid, gereed om verder te worden verwerkt.

Handmatig Inpakken

Evenals bij het “cold press” proces, worden ook deze mooie bars vervolgens met de hand zorgvuldig ingepakt. Bij deze meer olie- en boterachtige producten is het vaak van belang om vetdicht papier te gebruiken. Ook hier geeft het je de mogelijkheden om unieke verpakkingen toe te passen, omdat we niet gebonden zijn aan de beperkingen van machines.

Kwaliteit, Creativiteit, snelheid van product ontwikkeling en Duurzaamheid

Bij onze zeepfabriek draait alles om kwaliteit, creativiteit, snelheid en duurzaamheid. We streven ernaar om producten te maken die niet alleen goed zijn voor jouw huid, maar ook voor onze planeet. Daarom selecteren we zorgvuldig onze ingrediënten en verpakkingen, en streven we naar milieuvriendelijke productiemethoden. Onze Nederlandse zeepfabriek is meer dan alleen een productieplaats; het is een centrum van innovatie en passie voor hoogwaardige zeep. We nodigen je uit om onze reis door de wereld van zeep te ontdekken en de schoonheid van ambachtelijk vakmanschap te ervaren. Wil je meer weten over ons productieproces of onze producten? Neem gerust contact met ons op. We delen graag meer over onze liefde voor zeep! 

 

Welkom in onze zeepfabriek.

Producten

Bekijk ons portfolio en ontdek onze unieke zeepproducten

Shampoo bar

Shaving bar

Conditioner bar

Souvenir

Body wash

Overig

Verpakking

We begrijpen dat de verpakking van onze zeep net zo belangrijk is als het product zelf. Daarom bieden we een scala aan verpakkingsopties om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of u nu op maat gemaakte etiketten, milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen of een uniek verpakkingsontwerp nodig heeft, ons team kan u helpen.

Vendor Managed Inventory

Wilt u uw toeleveringsketen voor zeep stroomlijnen en voorraadbeheer vereenvoudigen? Maak dan gebruik van onze Vendor Managed Inventory. We nemen het voorraadbeheer uit handen door ons team in staat te stellen uw zeepvoorraadniveaus voor u te controleren en te beheren.

Contact

Telefoon

+31 (0)85 902 0901

Email

info@soapworld.eu

Adres

Soap World BV
Mercuriusweg 20
4051 CV Ochten
the Netherlands

Gecertificeerd

Terugbelverzoek